«گلوتن» گندم عامل التهاب مغز-راهبرد معاصر
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت

«گلوتن» گندم عامل التهاب مغز

تحقیقات روی موش ها نشان می دهد که گلوتن گندم موجود در رژیم غذایی ممکن است در التهاب مغز دخیل باشد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۵ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 21
کد خبر: ۲۰۰۵۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، محققان در نیوزیلند مشاهده کردند که گلوتن گندم می‌تواند باعث التهاب مغز در موش شود.

 

مطالعه اخیر آنها نشان داد که گلوتن اضافه شده به رژیم غذایی کم یا پرچرب باعث التهاب در ناحیه هیپوتالاموس مغز که متابولیسم را تنظیم می‌کند، می‌شود.

 

متخصصان این نظریه را مطرح می‌کنند که گلوتن ممکن است یک پاسخ ایمنی التهابی مشابه آنچه افراد مبتلا به بیماری سلیاک تجربه می‌کنند، ایجاد کند.

 

این تحقیق التهاب سلول‌های عصبی را با شروع بیماری متابولیک مرتبط می‌کند.

 

گلوتن پروتئینی است که در گندم، جو، چاودار و سایر غلات پرمصرف وجود دارد. همچنین به بسیاری از غذاهای فرآوری شده نیز اضافه می‌شود.

 

تحقیقات نشان داده است که گلوتن می‌تواند در التهاب محیطی در دستگاه گوارش و سیستم عصبی روده دخیل باشد.

 

به گفته محققان دانشگاه اوتاگو در نیوزلند، گلوتن گندم ممکن است باعث التهاب مرکزی در مغز نیز شود.

 

دکتر «الکساندر تاپس»، نویسنده اصلی مطالعه، گفت: «افزودن گلوتن به هر یک از رژیم‌های غذایی به افزایش قابل توجه در تعداد میکروگلیا و آستروسیت‌ها در هسته هیپوتالاموس، منطقه کلیدی مغز برای کنترل متابولیسم منجر شد.»

 

آستروسیت ها و میکروگلیاها دو نوع سلول ایمنی در مغز هستند. آنها شبیه ماکروفاژها هستند که در خون یافت می‌شوند و در التهاب نقش دارند.

 

ناحیه هیپوتالاموس مغز مسئول تنظیم عملکردهای متابولیک است که وزن و قند خون را کنترل می‌کند.

 

محققان دانشگاه اوتاگو این فرضیه را مطرح کردند که التهاب هیپوتالاموس ناشی از گلوتن می‌تواند منجر به آسیب مغزی، افزایش وزن بدن و اختلال در تنظیم گلوکز خون شود.

 

این شرایط ممکن است خطر اختلال در عملکرد حافظه را افزایش دهد.

 

در حالی که این تحقیق بر روی موش‌ها انجام شد، دکتر تاپس خاطرنشان کرد که موش‌ها و انسان‌ها چندین عامل فیزیولوژیکی مشترک دارند و این نتایج ممکن است در مورد انسان‌ها هم صادق باشد./ مهر

ارسال نظر